عزیز – گرامی اسلام سیاست جامعه اسلامی

عزیز – گرامی: اسلام سیاست جامعه اسلامی اخبار سیاسی و اجتماعی

گت بلاگز اخبار پزشکی قارچ «آمانیتا ویروسا» عامل مسومیت‌های اخیر بود / وزارت بهداشت

  ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم شرکت غذا و دارو در اطلاعیه‌ای با عنوان پیشگیری از مسمومیت با قارچ‌های سمی، گونه قارچی Amanita virosa را عامل مسمومیت

قارچ «آمانیتا ویروسا» عامل مسومیت‌های اخیر بود / وزارت بهداشت

وزارت بهداشت: قارچ «آمانیتا ویروسا» عامل مسومیت های اخیر بود

عبارات مهم : انواع

وزارت بهداشت: قارچ «آمانیتا ویروسا» عامل مسومیت های اخیر بود / این قارچ شبیه قارچ های خوراکی است و در کنار آنها می روید / بعضی سموم با کباب، آب پز، سرخ و بخارپز کردن هم از بین نمی روند

ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم شرکت غذا و دارو در اطلاعیه ای با عنوان پیشگیری از مسمومیت با قارچ های سمی، گونه قارچی Amanita virosa را عامل مسمومیت های اخیر معرفی کرد.

در اطلاعیه شرکت غذا و دارو آمده است: « با توجه به علایم گزارش شده، قارچ عامل مسمومیت هموطنان مان از جنس و گونه Amanita virosa است که تا حدودی به قارچ های خوراکی شباهت داشته و می تواند در کنار آنها در محل رویش وجود داشته باشد.

قارچ «آمانیتا ویروسا» عامل مسومیت‌های اخیر بود / وزارت بهداشت

همچنین در ادامه این اطلاعیه، ستاد اطلاع رسانی داروها و سموم به بیان نکات حائز اهمیت در پیشگیری و مقابله با مسمومیت های قارچی به شرح ذیل پرداخته است:

۱. از مصرف قارچ های ماشین مخصوصا قارچ هایی که در کنار تنها درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) می رویند و یا قارچ های جمع آوری شده است به وسیله افراد عادی و یا قارچ هایی که به صورت فله ای عرضه می شوند، خودداری کنید. تنها قارچ هایی را که به وسیله مراکز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوزهای شرکت غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و پزشکی می باشند، مصرف نمایید.

  ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم شرکت غذا و دارو در اطلاعیه‌ای با عنوان پیشگیری از مسمومیت با قارچ‌های سمی، گونه قارچی Amanita virosa را عامل مسمومیت

۲. شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مسئله بوده و تنها به وسیله متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر هست. بنابراین به توصیه های بعضی از افراد عادی در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه نکنید.

۳. مصرف قارچ ها به وسیله پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ جهت انسان نمی باشد.

۴. بعضی از روش ها و معیارهای سنتی مانند: عوض کردن رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی جهت تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.

قارچ «آمانیتا ویروسا» عامل مسومیت‌های اخیر بود / وزارت بهداشت

۵. هرگز قارچ ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید.

۶. بعضی از سموم موجود در قارچ ها مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نمی باشد.

  ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم شرکت غذا و دارو در اطلاعیه‌ای با عنوان پیشگیری از مسمومیت با قارچ‌های سمی، گونه قارچی Amanita virosa را عامل مسمومیت

۷. در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخیری (۱۲-۵ ساعت بعد از مصرف خوراکی قارچ)، هر چه سریع تر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها انتقال یافته کنید. در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری (با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچ ها سمیت به مراتب بیشتری دارند و علت مهم نارسایی حاد کبدی و فوت تعدادی از هموطنان مان نیز همین مسئله بوده است.

۸. انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت ها امکان درمان موفقیت آمیز را زیاد کردن میدهد و هر گونه تاخیر در این امر باعث زیاد کردن احتمال شکست درمان و حتی فوت بیمار میشود. بنابراین با مشاهده علایم و نشانههای بالینی اولیه به خاص از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز نموده و بیمار را در مناسب ترین وقت به بیمارستان انتقال یافته نمایید.

قارچ «آمانیتا ویروسا» عامل مسومیت‌های اخیر بود / وزارت بهداشت

۹. در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده است به وسیله بیمار را جهت شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.»

واژه های کلیدی: انواع | درمانی | بهداشت | خوراکی | درمان مو | مسمومیت | بیمارستان | وزارت بهداشت

دانلود


دانلود فایل ها

نویسنده : getblogs